image

Новости

Eye-Light

Апарат за лекување на суво око без вештачки солзи со фотобиомодулација

image

Вградување на мултифокални леќи

Имате проблем со видот и повеќе не можете да читате од близина без очила? Има решение! Потребно е да ви се вградат мултифокални леќи! Гледајте подобро, живејте подобро? ПРОМЕДИКА ОЧНА ХИРУРГИЈА- ДР. НАУМ ТРПЕНОСКИ

image

Кажете и’ збогум на катарактата!

Имате катаракта? Треба да се оперирате? Сакате по операцијата да гледате на блиску и далеку без очила? Ние можеме да се погрижиме за тоа! ПРОМЕДИКА ОЧНА ХИРУРГИЈА- ДР. НАУМ ТРПЕНОСКИ! Зашто е важно кој ќе Ве оперира!

image

Најсовремена опрема

10 Сеп 2018

Целосно сме опремени од компанијата Zeiss од Германија чија опрема е апсолутен број еден во очната хирургија.

Овој врвен бренд употребува најсовремена технологија и брзи и прецизни мерења на повеќе области на окото.

image

НОЌНИ ЛЕЌИ / ОРТОКЕРАТОЛОГИЈА

14 Дек 2018

Ова се специјални полутврди леќи, коишто се ставаат во окото пред спиење и се отстрануваат наутро. Тие преку ноќта нежно ја обликуваат површината на рожницата и доведуваат до промена на нејзината закривеност.

Тоа овозможува јасен вид следниот ден, откако овие леќи ќе се извадат од окото. Прочитајте повеќе на следниов ЛИНК...

image

Целосна дијагноза на суво око

1. 4 безконтактни испитувања
– Интерферометрија (квалитативна и квантитативна анализа на липидниот слој)
– Испитување на солзниот филм (квантитативни анализи на очната водичка)
– Неинвазивен Break-up time (стабиолност на солзниот филм во муцинскиот слој)
– Меибографија на горен и долен очен капак (квалитативна анализа на меибомови жлезди )
2. Непосредни резултати
3. Лесно прилагодливо за сите работни средини

image

ПРВИ И ЕДИНИСТВЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА! ПРОМЕДИКА ОЧНА ХИРУРГИЈА и ДР. НАУМ ТРПЕНОСКИ Ви нудат операции на катаракта со тродимензионална опрема!

- 3Д операции на катаракта и воведен QR запис на отпусно писмо, коешто пациентот го добива. Секој пациент може да ја гледа својата операција дома на QR апликацијата од мобилен. Фер однос. Тоа е тоа.

- Сигурно си е сигурно!
- Кажете и' збогум на катарактата!
- ВАЖНО Е КОЈ ЌЕ ВЕ ОПЕРИРА! ВАЖНО Е НА КАКВА ОПРЕМА ЌЕ БИДЕТЕ ОПЕРИРАНИ!

image

QR КОД – гаранција за нашата работа

Почитувани пациенти, први и единствени го воведовме QR кодот во очната хирургија во Македонија.

Што е QR код?
Тоа значи дека секоја операција на катаркта во операционата сала се снима и архивира со 3D технологија. Потоа со специјален софтвер се создава QR код кој е вметнат во вашето отпусно писмо во горниот десен дел.

Од вашиот мобилен телефон со помош на QR апликација може да го скенирате вашиот QR код и да ја погледате целосно вашата оперативна интервенција.

Со оваа постапка вие добивате доказ за нашата работа, а воедно сте и вие сигурни што и како е работено при операцијата на вашето око.

image

ПРОГРАМА ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ!

- Операција на катаракта со ФАКО метода и висококвалитетна леќа по повластена цена од 500 евра!

- Изберете го најдоброто и најквалитетното- Промедика и Др. Наум Трпеноски!

- Важно е кој ќе ве оперира! Важно е на каков апарат ќе се оперирате!